Как ЦСКА 1948 стана ЦСКА 30-40, но никога няма да бъде голям отбор

Как ЦСКА 1948 стана ЦСКА 30-40, но никога няма да бъде голям отбор
Снимка: ЦСКА 1948

Един футболен отбор, заченат знайно кога и защо и полузнайно от кого, всячески се опитва да бъде припознат. Най-вече от фенове, но също така и от съперници, и от журналисти, и от футболната общественост. Мокрият им сън е те да са тези, за които "Честният път към върха", каквото е мотото на Футболен Клуб Централен Спортен Клуб на Армията 1948, да е легитимацията им пред футболните хора. Напъните им не спират, обичат да говорят за морал, за честност, за толерантност, за уважение. Но в действията си са водени единствено от завист и омраза към ЦСКА, този ЦСКА, който притежава емблемата на най-славния български клуб и играе мачовете си на стадион „Българска армия”.

Разбира се, тук иде реч за шефовете на този клуб, а не за редовите футлолисти. Точно заради тях от ЦСКА 1948 май нямат никакъв шанс да се доближат дори до останалите тимове в България, камо ли до колосите. Защото не спират да провокират. Започна се с отказа на акредитациите на спортни журналисти с нелепото обяснение „неуважение към клуба”. А истината е, че не им изнася гледната точка на тези пишещи братя, които за себе си са наясно кой е ЦСКА и кой се опитва да отмъкне една над 70-годишна история за себе си. Макар че признават, че са нов отбор, но пък доскоро и емблемата на истинския ЦСКА ползваха, и сувенири с тази емблема предлагаха. Дори на сайта им стояха трофеите на великия ЦСКА, станал палач на европейски грандове като „Ливърпул”, „Нотингам”, „Аякс”...

Сега пък отборчето реши, че ще спре армейските фенове за откриващия мач на първенството в петък и определи невиждани цени на билетите - 30 лева за сектор "Г" и 40 лева за сектор "В". Да не би да искат да сменят числата след името си и то да изглежда така – ЦСКА 30-40?!

Всъщност става дума за абсолютна провокация! Евтина и обречена! Тя доведе единствено до това феновете на ЦСКА вече да се организират по форумите да напълнят стадиона, въпреки че няма да се допускат повече от 1000 човека в сектор. Но червените привърженици ще са там и ще като юмрук. За да покажат и докажат на онези, наричани „авиаторите”, че нямат и никога няма да имат най-важното – ФЕНОВЕТЕ! Да, могат да изкарат някой лев от феновете на ЦСКА, но ще бъде любопитно дали и в следващите си домакински мачове ще държи такава висока цена на пропуските. Още по-интересно е това ще се случи ли и срещу вече 9-кратния пореден шампион „Лудогорец”? Там картинката ще е интересна, като се знае колко фенове /НЕ/ подкрепят разградчани в гостуванията им и колко са тези, повярвали в „честния” тим – Централен Спортен Клуб на Армията 1948.

Ще се намери място под слънцето и за този новосъздаден отбор. То и тимове с името „Левски” с лопата да ги ринеш в България. Но никой не е посмял да посегне към историята на столичния гранд, който носи името на Апостола на свободата. Та по-добре ще е за ЦСКА 1948 да разберат най-сетне кои са, защо са се появили и докъде могат да се простират. Едно е повече от сигурно - ЦСКА не е лъжица за тяхната уста, ще се задавят!

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини