Митрополит Серафим отслужи литургия в църква в северномакедонския град Делчево

Митрополит Серафим отслужи литургия в църква в северномакедонския град Делчево

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим води тази сутрин светата литургия в храма "Успение на Пресвета Богородица" в град Делчево в Република Северна Македония, в съслужение с предстоятеля на Делчевско - Каменичката епархия епископ Марко и свещеници от България и Република Северна Македония. 

Служението на Неврокопския митрополит Серафим е по покана на епископ Марко, казаха за БТА от Неврокопска епархия. 

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи и утринната молитва в храма, посветен на успението на Света Богородица, което се празнува днес по стар стил. Стотици миряни изпълниха храма и двора около църквата от сутринта.

На празника Илинден в храм "Свети пророк Илия" в благоевградското село Рилци в службата, оглавявана от Неврокопския митрополит Серафим, се включиха и архиерейският наместник на Делчевско – Каменичката епархия протойерей Александър Васев и йеромонах Висарион Данчев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини