Нова магистърска програма стартира в техническия факултет на ЮЗУ Неофит Рилски

Снимка: ЮЗУ, архив
Снимка: ЮЗУ, архив

От зимния семестър на академичната 2024/2025 година в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се приемат и обучават студенти в нова магистърска програма – „Инженерна екология“. Обучението ще се провежда съвместно с Природо-математическия факултет.

Новата специалност отговаря на реалните потребности на индустрията от кадри с широкопрофилна подготовка, които да могат да осъществяват проучвателна,  аналитична и експертна дейност както в областта на техниката и технологиите, така и в областта на науките за земята чрез прилагане на инженерен и екологосъобразен подход.

Магистърската програма се базира на концепцията за „хибридност“ на специалностите чрез съчетаване на модерното инженерно образование с акцент върху технологиите. Целта ѝ е подготовката на кадри, които да имат знания, умения, навици, нагласи и ценности, необходими за технически решения и обосновка при изготвяне на мерки за минимизиране на съществуващия риск и осигуряване на екологосъобразни условия при осъществяване на трудова дейност; да познават основните законодателни положения, регламентиращи дейността на специалистите по опазване на околната среда, безопасност и здраве; да осъществяват технически, ергономични и екологични експертизи във всички индустриални области.

Студентите, завършили тази магистърска програма, ще придобият професионална квалификация „Магистър-инженер“  в професионално направление 5.1. „Машинно инженерство“.

Срокът за подаване на документи за обучение е от 26 август 2024 г. до 20 септември 2024 г. Документите се подават в кабинет 1522 (Учебен корпус №1).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини