3 жертви след стрелба в супермаркет в Арканзас, сред ранените са нападателят и двама полицаи

Снимка: istok
Снимка: istok

Трима са убитите, а 10 ранените след вчерашната стрелба във Фордайс, щата Арканзас. Сред рнените са самият нападател и двама полицаи, съобщи местната полиция, цитирана от "Ройтерс".

"Заподозреният за стрелбата е ранен в последвалата престрелка с полицията, но не е с опасност за живота", каза пред журналисти директорът на полицията на щата полковник Майк Хейгър.

Стрелбата е започнала около 11:30 ч местно време в супермаркет "Мед Бътчър" и се е пренесла на паркинга пред магазина, намиращ се в малкото градче Фордайс, което е с население близо 3200 души и е разположено на около 112 километра от Литъл Рок. От полицията уточниха, че са убити трима цивилни и невинни граждани.

Губернаторката на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс написа в социалната мрежа "Екс", че е била уведомена за инцидента. "Благодарна съм на правоприлагащите органи и на пристигналите първи на място полицаи за бързите и героични действия, които са спасили човешки животи. Молитвите ми са с жертвите и ранените, както и с всички засегнати от този ужасяващ инцидент", добави тя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини