Пускат хеликоптерите срещу мароканските скакалци над петрички и сандански села

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay
Авиационното третиране срещу марокански скакалци започва в понеделник, 24 юни. Машините ще прелетят над селата Любовка, Джигурово и Ладарево в община Сандански и над Марикостиново и Генерал Тодоров в община Петрич.
 
Процесът ще се извършва сутринта - във времето от 05:00 часа до 10:00 часа. Препаратът, който ще се използва, е щадящ, но е желателно домашните животни да не бъдат пускани извън стопанствата в часовете на пръскането. Тази препоръка важи и за пчелите.
 
Третирането на площите се извършва на база направени многократни обследвания в общините Петрич и Сандански по заповед на директора на Българска агенция по безопасност на храните. Установява се масово намножаване на марокански скакалци. За територията на двете общини на този етап не е установено нападение върху земеделски култури, засегнатите площи са основно пустеещи имоти, пасища и ливади, констатираха при проверките на място от БАБХ.
 
След получено писмо от БАБХ областният управител на Благоевград Георги Динев свика вчера извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Действията на всички институции ще се координират в дните на третирането на площите срещу марокански скакалци.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини