Мощни торнада взеха 5 жертви и раниха 35 души в САЩ

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Петима души загинаха, а най-малко 35 бяха ранени при преминаването на мощни торнада през Айова, като едното от тях нанесе щети в малкия град Грийнфийлд, съобщи АП, цитирана от БТА.

Министерството на обществената сигурност на Айова съобщи, че торнадата са отнели живота на четирима души в района на Грийнфийлд, а шерифската служба на окръг Адамс съобщи, че пети човек - жена, чиято кола е била отнесена от пътя - е загинал от торнадо на около 40 км от там.

Торнадото в Грийнфийлд остави широка ивица от срутени къщи, разцепени дървета и смачкани автомобили. Градчето с 2000 жители се намира на около 90 км югозападно от Де Мойн. На няколко километра извън града смерчът разкъса и смачка масивни вятърни турбини, произвеждащи електроенергия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини