Събират опасни отпадъци от домакинствата в Разлог и Гоце Делчев

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив
Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в община Разлог и община Гоце Делчев.
 
Акцията в Разлог се провежда със съдействието на „Балбок инженеринг" АД. Ще се приемат живачни термометри и живак; луминисцентни тръби; бои, политура и лакове; праймери и разделители за боя; терпентин; лепила; почистващи препарати, дезинфектанти, белина и др., препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи и реактиви; лекарства с изтекъл срок на годност; замърсени с опасни вещества опаковки или съдържащи остатъци от опасни вещества.
 
Пунктът ще бъде разположен на улица "Стефан Стамболов" №1 на 27 май, понеделник, във времето от 10:00 до 16:00 часа.
Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток смесени отпадъци създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата. Призовават се гражданите да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от опасните отпадъци.
 
Мобилен пункт за събиране на опасни битови отпадъци ще бъде разкрит и в град Гоце Делчев на 28 май от 10:00 до 16:00 часа на площад "Македония", пред Дома на културата.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини