От 1 януари услугите на Български пощи поскъпват с 20 процента

От 1 януари услугите на Български пощи поскъпват с 20 процента

От 1 януари услугите на Български пощи поскъпват с 20 процента. По-високи ще са цените за изпращане и на писма, и на пратки, уточняват от БНР. Така обикновената услуга вече ще е 90 стотинки. Услугата за изпращане с предимство пък вече ще започва от 1,35 стотинки. Изпращането на картичка без плик от своя страна ще струва 50 стотинки.

За колети между 1 и 3 килограма цената е 4,10 лева. За изпращане на по-тежки пратки цената започва от 4,70 лева. Ако съдържанието на колета е чупливо, Български пощи начисляват и още 50%. Услугите за изпращане към чужбина обаче остават с непроменени цени.

Цените на Български пощи все пак са малко по-ниски от тези на куриерските фирми. Предимството на последните е, че дори и без оскъпяване писма и пратки обикновено се доставят на следващ работен ден.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини