Златна есен, здравей! Октомври започва с топло време и почти летни температури

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Първият ден на октомври ще ни зарадва с топло време и почти летни температури, сочи прогнозата на НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

В съботния ден ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури.

Ще бъде топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя ще превали. Максимални температури ще са между 23° и 28°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. След обяд и през нощта срещу неделя в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 13°.

През следващите дни температурите ще се понижават и в понеделник минималните ще са между 9° и 14°, а максималните - между 18° и 23°.

Ще има променлива, често значителна облачност. В неделя преди обяд на места в Източна България, а в понеделник - главно в западните и планинските райони, ще има и предимно слаби валежи.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини