Днес е ден за размисъл, предизборната агитация е забранена

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Днес е ден за размисъл преди утрешния вот за Народно събрание в рамките на една година. Предизборната агитация е забранена.

Право на глас имат над 6,6 млн. избиратели, които трябва да изберат 240 души от 6624 кандидат-депутати за 48-ия парламент.

В страната ще бъдат разкрити 11 636 секции, от които 9366 са с машини. С по две машини са общо 1105 секции. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 2785 секции. Към общия брой следва да се добавят подвижните секции.

Извън страната са разкрити 755 секции, от тях с машини са 301, а в 238 секции ще има по две машини. В 454 секции ще се гласува само с хартиени бюлетини.

Общо на изборите утре ще бъдат използвани 11 013 машини - 10 474 в страната и 539 в чужбина. Във всички секции ще има и хартиени бюлетини, които ще се използват при проблем с машините.

Понеделник, 3 октомври, е неучебен ден за учениците от училищата, където ще бъдат разкрити секции. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини