Нов собственик си търси яхтата "Агата", за която се твърди, че е возила Ахмед Доган

Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

Българската яхта "Агата", за която се твърди, че е била ползвана от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е обявена за продан в сайта Worth Avenue Yachts.

Цената на "Агата" е 5,9 млн. евро и в момента се намира в пристанището на Атина, става ясно от обявата. Яхтата се продава и от компанията Imperial Yachts, която е собственост на руски олигарх, попаднал в санкциите на ЕС, твърди сайтът "Бърд". В обявата яхтата е описана като българска, но в международните регистри е под малтийски флаг.

Яхтата "Агата" е една от четирите, свързвани с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Преди години тя редовно изкарваше лятото в пристанището на Созопол, но изчезна оттам, след като през 2020 г. започнаха протестите пред лятната резиденция на Доган в Росенец.

Няма данни за собственост, които да показват, че яхтата е притежавана от Доган.

39-метровата „Агата“ е модел Ferretti и е оборудвана с всевъзможни екстри. Разполага с навигация на покрива и се обслужва от многоброен персонал. Преди това Доган бе забелязван на друга луксозна лодка. Това беше 22-метровата „Sunseeker“, кръстена на римския бог на търговията, крадците и лъжците Хермес, чиято цена е 2,5 милиона евро.

Доган е бил засичан и върху 16-метрова „Azimut“, наречена „Лейди Мая“.

Източник: 24 часа 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини