39 мъртви тела открити в Англия в камион, тръгнал от България

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Британската полиция съобщи, че е открила телата на 39 души в камион с контейнер. Властите обявиха, че имат основание да смятат, че камионът е от България. Той е бил в индустриален комплекс "Уотърглейд" в град Грейс, графство Есекс, предаде АФП.

Арестуван е шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия. Полицията в Есекс заяви, че камионът е пътувал от България, като е влязъл в страната в събота, предаде Би Би Си.

Телата в камиона са общо 39, като сред тях има и един тийнейджър.

Полицията е била повикана от спешната помощ малко преди един и половина часа местно време след откриването на контейнера с хора в него в графство Есекс в индустриален парк на брега на река Темза на около 35 км източно от Лондон.

Към 12:30 ч българското външно министерство реагира, че към момента МВнР не разполага с информация за публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания. Според британските медии камионът е открит в графство Есекс.

Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая.

Източник: OFF News.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини