Правят нова бизнес зона в Симитли заради заявен инвеститорски интерес

Правят нова бизнес зона в Симитли заради заявен инвеститорски интерес

„Симитли се оказа една от общините отличници – с най-подходящ терен и добре вършеща работата си администрация, затова решихме, че тук е подходящо място за изграждане на индустриална зона.“ Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, който бе в Симитли на оглед на терените за бъдещата зона. Той бе посрещнат днес в Симитли от Апостол Апостолов и неговия екип. Караниколов добави, че развитието на индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес в региона и България.

Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от инвеститори и запълнения капацитет на вече съществуващата индустриалните зона, която се намира на територията на бившето поделение в Симитли. Новата зона ще бъде изградена на терен с площ около 200 декара, на мястото на бившите военни погреби.

„Правилният подход е първо да се изгради съответната инфраструктура като пътища, ВиК, енергийна инфраструктура и след това терените да бъдат предоставени на инвеститорите, тъй като инвеститорите искат да дойдат, всичко да е готово и направо да работят. Това е и нашият замисъл“, допълни Караниколов.

„Целта ни е по-голяма зона, защото това означава повече инвеститори в нашата община. Повече инвеститори в нашата община означава по-голяма конкуренция и увеличаване на работните заплати. И тъй като в Симитли няма безработица, ние се стремим към увеличаване на доходите на населението“, отбеляза Апостол Апостолов.

При посещението си в Симитли, Караниколов се видя с един от големите инвеститори на територията на вече съществуваща зона в Симитли –собственика на „Mareli Systems“ – Георги Чимев, който го запозна с работния процес във фирмата.

На срещата министър Караниколов и общинското ръководство уточниха и всички процедурни подробности около документиране на новата индустриална зона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини