Пол Белогур: Любимият ми "Пирин" трябва да е собственост на феновете, бизнеса и хората в Благоевград!

Пол Белогур: Любимият ми Пирин трябва да е собственост на феновете, бизнеса и хората в Благоевград!
Пол Белогур

Пол Белогур, бившият собственик на ФК "Пирин", живо се интересува от съдбата на неговия любим клуб. Няма ден, в който да не звъни на свои партньори и познати в Благоевград, за да пита какво се случва с отбора. Това е причината да проведем един откровен разговор с човека, който 3 години издържаше отбора. Той даваше сърце и душа, инвестира пари, отдели много време, за да летят високо „орлетата”. И съвсем естествено има какво да каже по темата с ФК „Пирин”, след като засега пропадна очакваната спасителна сделка с новия инвеститор CRD Sport от Аржентина. Клубът е на кръстопът, става въпрос за неговото спасение и бъдеще.     

„Ще споделя най-искрено как смятам, че моят обичан „Пирин” може да продължи напред. Истината е, че ще кажа нещо, което казах още през месец май миналата година. Тогава протегнах ръка на феновете, на бизнесмените, на гражданите на Благоевград, за да станат част от управлението на клуба с придобиването на акции. Така и не се появи сериозен интерес към тази моя идея. За мен най-добрият вариант за отбора е той да е собственост на хората и бизнеса в града. Те да притежават всички акции, по този начин жителите на града ще имат пряката грижа за клуба, а самият клуб ще работи за местната общност”, сподели Пол Белогур, който иска най-доброто за благоевградския вековен клуб, дал на българския футбол едни от най-значимите таланти.

Според бившия собственик по този начин „Пирин” ще ангажира местната общност, ще развива местните футболисти, ще се даде шанс на таланти от града и региона да се развиват и да пробият във високите нива на футбола. Самият клуб пък ще е неразривно свързан с града и жителите му. Приходите могат да идват по три основни направления - доходи от реклама, от продажба на билети за домакинските мачове и от продажба на местни таланти.

Как ще се реагира при недостиг на средства? Ако 10 000 души притежават акции, то те да заделят по 10 лева, това означава, че винаги ще могат да се осигурят недостигащите средства.

„Аз не можах да реализирам тази моя идея, докато бях собственик. Но все още не е късно акциите да бъдат дадени на феновете, бизнеса и гражданите, които имат отношение към футболния отбор. Ще ви разкрия, че ако това се бе получило миналата година, когато предложих акциите, нямаше да си тръгна. Сега съм готов да се включа и да поема 20%-30% от акциите на клуба, но само при условие, че сме всички заедно. Вярвам, че „Пирин” е кауза за хиляди хора”, твърди Пол Белогур.

За над 3 години управление в клуба той направи огромни инвестиции и имаше силно желание да възроди прочутия пирински дух. Но така и не успя да реализира идеята за масова подкрепа от обществеността в града и най-вече от бизнеса.

Американецът припомни, че по негово време дошла реална помощ само от Община Благоевград и кмета Илко Стоянов чрез финансирането на детско-юношеската школа. Опитният бизнесмен и инвеститор предупреждава, че местната общност трябва да е внимателна към всеки появил се инвеститор. Има въпроси, които не бива да се пропускат: Ще защитят ли интересите на града и хората новите инвеститори, които и да са те? Ще дадат ли шанс на децата от благоевградската школа? За кого ще работят активите на Общината и на футболния клуб?

Това са все важни питания към всеки появил се инвеститор. Защото най-доброто нещо за „Пирин” е всички активи и материална база да работят в полза на обществения интерес, а не за конкретен частен интерес. Това може да се гарантира само при положение, че акциите са на Благоевград и благоевградчани, уверен е Пол Белогур. Той отправи призив към всички, които обичат клуба, че сега е време за мъже, за кауза, за дела, за решения. За да поеме клубът напред, а не да отиде там, където никой не иска - при аматьорите.

Само по този начин, с поемането на отговорност от множество хора, които притежават акции, заедно с Община Благоевград, „Пирин” ще влезе във втория век от своето създаване силен, европейски и успешен. Но най-вече единен, което е в основата на всеки успех.

"Както отборът е един, така и благоевградчани трябва като един да застанат зад тима! И да дадат своя принос за развитието на клуба! Аз съм готов да бъда един от тях!”, признава Пол Белогур, който е човекът, дал на „Пирин”, на феновете и на Благоевград един романтичен и успешен период от развитието на клуба. И това никой не може да отрече...   

Коментари

Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини