Не се извършват строителни работи на АМ „Струма“ край разкопките

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

В участъка край село Покровник на автомагистрала „Струма“ не се извършват строителни работи, съобщават от АПИ. От Пътната агенция правят това уточнение по повод неверни твърдения, че строителните работи в отсечката продължават, с което се застрашават откритите археологически находки.

Строително-монтажните работи в отсечката са преустановени на 5 май, веднага след разпореждането на премиера Бойко Борисов, което стриктно се изпълнява. От тогава досега с битумна смес са извършвани единствено дейности, свързани с консервация на изпълнените до момента строителни работи. Целта е опазване на изграденото до момента, в което са вложени средства от фондовете на ЕС. На 6 май са приключили консервационните дейности в участъка от края на лот 2 до началото на археологическите находки, а днес трябва да завършат от края на археологическите находки до пътя за Покровник и Падеш.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини