Тежки камиони газят и новия път за село Влахи, и забраната на ОбС-Кресна

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Новият асфалтов път до кресненското село Влахи всеки ден се гази от тежкотоварни камиони въпреки забраната, приета от Общинския съвет. Преди време местният парламент взе решение, с което не се допуска движението на товарни автомобили над 15 тона по шосето, което е дълго 8,5 км и ремонтът му струва над 9 милиона лева.

Въпреки табелите за ограничение на тонажа тежки камиони, натоварени догоре с дървен материал, минават ежедневно по пътната отсечка. По този начин има опасност много бързо да се появят дупки и неравности по шосето, което води от град Кресна до село Влахи.

„За забраната трябва да следи полицията, горските също не бива да допускат претоварване на камионите над допустимата тежест. Надяваме се органите на реда да си влязат в ролята и да санкционират нарушителите. Тогава всеки ще се замисли дали да нарушава и да гази решението на Общинския съвет“, твърдят от кметството в град Кресна.

Ремонтът на пътя бе чакан над 50 години от жителите на общината. Положи се нов асфалт, направиха се отводнителни шахти, водостоци, канавки, разшири се пътят на определени места. По този начин шосето до родното село на войводата Яне Сандански се превърна в модерно транспортно съоръжение, което позволява да се пътува комфортно и за десетина минути да се стига с лек автомобил от Кресна до Влахи. Въпросът е докога ще е така, ако не спре движението на тежкотоварните камиони, които съсипват новия път. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини