Богатирът от Полена завоюва два медала от европейското първенство по сумо

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Пореден успех за Иван Благоев от село Полена, община Симитли. Медалистът, който е една от спортните икони на местните хора, е печелил отличия на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо. А сега се пребори и извоюва нови два бронзови медала на европейското първенство по сумо, което се проведе в Лукраки, Гърция. 

Въпреки че наскоро претърпя травма и не бе в оптимална форма, богатирът от Плетена доказа, че когато човек се труди и вярва в успеха, той го постига. След изключително добро представяне той успя да се качи на почетната стълбичка в две категории: до 100 килограма и абсолютната категория, с което за пореден път накара община Симитли и България да се гордеят- с успехите му.

В категория до 100 кг., Благоев изигра 4 срещи, от които три завършиха с победа и една със загуба от действащия световен шампион от Украйна.

Мотивиран да постигне по-голям успех, след като не успя да стане шампион в категория 100 килограма, Иван реши да предизвика себе си в абсолютната категория, в която участие взимат състезатели от всички категории, но предимно тежки атлети. Шампионът от община Симитли успя да се пребори с огромните мъжаги и завоюва трето място с три победи и една загуба от състезател от Грузия, а в битката за бронза победи унгарски съперник.

“Това беше доста емоционално представяне както за мен, така и за целия отбор. Имаше много радост и сълзи от радост от истински приятели и съотборници. Искам да изкажа огромните си благодарности за подкрепата, за подготовката на целия отбор и всички треньори и приятели и най-много на моето семейство и моята най-голяма гордост - на моя син, който с огромни емоции ме е подкрепял и в двете ми представяния! Той ми е най-големият стимул да продължавам да правя това, което най-много обичам, въпреки всички трудности!”, сподели Иван Благоев, който получи поздравления и пожелания за здраве и още много успехи от общинското ръководство на Симитли.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини