Димитрина Хаджиева събра писатели, художници и учители на дискусия "Творчество и/или политика"

Димитрина Хаджиева събра писатели, художници и учители на дискусия

Дни след светлия празник на духовността 24 май, във фоайето на Дома на културата в Сандански, по инициатива на  Димитрина Хаджиева – Недина,  народен представител в 49 Народно събрание и кандидат за народен представител в 50-тото Народно събрание от коалиция ПП–ДБ, 1 МИР Благоевград, се проведе дискусия на тема "Творчество и/или политика". 

Присъстваха местни писатели, художници, учители - хората, които винаги са вдъхновявали българската нация и са я водели към прогрес. Във времена, в които сме заливани с всевъзможна пропаганда, с фалшиви новини, творците ни не бива да мълчат, категорична бе Димитрина Хаджиева – Недина.

„В сегашния исторически момент отново се обръщаме към  тях – за да ги чуем и да ги призовем да влязат в естествената си роля на будители, на апостоли. Защото както някога учениците на Светите братя Кирил и Методий са разпространявали книжовността ни, така и сега, в настоящия исторически момент, който е ключов за страната ни, нашите творци са тези, които трябва да призоват хората да упражнят правото си на глас, да бъдат активни граждани, да не стоят отстрани и пасивно да недоволстват", добави  Димитрина Хаджиева – Недина.

Модератор на събитието беше писателката Олга Николова. Тя е основател и главен редактор на онлайн списанието за литература „Пеат некогаш". Завършила е докторат по английска и американска литература в Харвард. Живяла е в САЩ и Франция, а от няколко години – в Сандански. Преподава в Американския университет в Благоевград.

Откъси от произведения прочетоха Биляна Тумбева, която чете откъс от "За буквите" на Черноризец Храбър на старобългарски, Мартин Петров, също местен кандидат за народен представител от листата на ПП–ДБ за 1МИР Благоевград, Илко Дренков, Харалампи Иванов.

Разви се интересна и ползотворна дискусия по темата, в която се включиха много от участниците в събитието. След официалната част,  гостите бяха поканени да си вземат книга, а разговорите продължиха в неформална обстановка.

ПП–ДБ се явява на предстоящите парламентарни избори с бюлетина с №14.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини