Заварчици предизвикали пожара в сградата на Община Кресна

Снимка: Читател
Снимка: Читател

Огънят в сградата на Община Кресна е тръгнал от искра при заваряване на метална решетка. Това съобщи кметът Николай Георгиев.

Заварчици монтирали решетката на вратата на помещение в дъното на коридора на третия етаж. Целта била да се обезопаси стаята, в която щели да се съхраняват документи за изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни.

Много бързо огънят се разпространил в помещението, в което имало препарати за дезинфекция, те дали допълнителна тяга на пожара.

"Всичко вече е наред. Служителите бяха евакуирани навреме. Помещението обаче е обгоряло сериозно. Мебелите са изгорели", каза кметът Николай Георгиев.

Градоначалникът уточни, че досега се е ползвала друга стая за изборните книжа, но този път експерти поискали да се смени помещението. Това наложило да се обезопаси стаята с метална врата.  

Сигнал за пожара бе получен в 09:45 часа. На място са изпратени екипи на пожарната от Сандански и Благоевград. За около 20 минути огнеборците успели да локализират пожара.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини