Млади художници подредиха изложба с 54 творби в Сапарева баня

Снимка: Община Сапарева баня
Снимка: Община Сапарева баня

До средата на следващия месец галерията в Сапарева баня ще бъде домакин на 54 различни творби на млади и талантливи художници от арт ателие „Дон Кези”. Ръководителят на ателието Елена Марулевска откри официално изложбата и поздрави присъстващите на събитието. Откриването събра десетки родители, деца и приятели на творците.

„Има доста изявени малки творци. На изложбата в Сапарева баня могат да се видят картини, които са получили награди от световни конкурси в Англия и Индия. Има изложени и рисунки на деца, номинирани тази година от фондацията на Димитър Бербатов. Това са Йоана Бицова, Нанси Николова и Катрин Младенова”, коментира Елена Марулевска. Ръководителят на арт ателие „Дон Кези” обясни, че могат да се видят доста интересни творби. „Всичко е живопис – главно натюрморт, портрет, пейзаж. Изложени са и абстрактни картини, които децата много обичат да рисуват”, разказа още Марулевска.

36 деца и младежи на различна възраст – от 6 до 22 години – показват своите произведения, а жителите и гостите на Сапарева баня ще имат възможност да се докоснат до творчеството на талантите до средата на месец април.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини