Строят пивоварна край Разлог, ще произвежда 20 000 л бира годишно

Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Пивоварна край Разлог ще строи благоевградският бизнесмен Иван Чапов. Малкото предприятие ще бъде изградено до хотелскr комплекс „Катарино Спа хотел”, също собственост на предприемача.

Той вече е уведомил за инвестиционно намерение кмета на общината Красимир Герчев. Плановете са пивоварната да заработи през пролетта на 2018 година, като живата бира ще се предлага само на гостите на хотела.

Проектът предвижда да се построи масивна сграда на едно ниво, която ще е със застроена площ от 37 квадратни метра. Общата площ на обекта ще е 614 квадратни метра. Очаква се да се произвеждат до 20 000 литра бира годишно. Главната ферментация на пивото ще е от 3 до 7 дни, а охлаждането и отлежаването на зеленото пиво ще е между 10 и 20 дни.  

Четиризвездният хотел "Катарино СПА" край Разлог ще отвори врати съвсем скоро, след като повече от година бе в ремонт. Цялата инвестиция в ремонтните работи достигна сумата от 14 милиона лева. Амбициите на собственика са комплексът да предлага високо качество на услуги на своите гости. Посетителите ще могат да карат велосипеди и АТВ-та в планината, да яздят коне, да играят тенис на корт. Хотелът ще предлага също вътрешен и външен басейн и редица спа процедури.

Над 90% от предлаганата храна ще бъде с доказано качество и издадени сертификати за екологично чист продукт, тъй като ще се приготвя в мандри и стопанства на собственика на хотела. Живата бира ще бъде още един акцент от отношението, което домакините ще предлагат на своите гости.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини