Мащабен ремонт в Гоце Делчев. Асфалтират и обновяват 22 улици

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Мащабен ремонт на 22 улици стартира в Гоце Делчев. Първата копка на проекта „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр. Гоце Делчев“ ще бъде нправена утре от 11,00 часа в района на кръстовището на улиците „Пирин” и „Екзарх Йосиф”.

Дейностите включват цялостно обновяване на улиците „Иларион Макариополски“, „Христо Силянов“, „Полковник Дрангов“, „Пирин“, „Арда“, „Марица“, „Тунджа“, „Цариброд“, „Екзарх Йосиф“, „Враня“, „Пирот“, „Ниш“, „Кичево“, „Дебър“, „Прилеп“, „Атанас Свещаров“, „Кръстю Сарафов“, „Атанас Дуков“, „Стефан Захариев“, „Гьорче Петров“, „Преспа“ и „Вихрен“. Общата дължина е 6400 линейни метра.

На тези улици ще бъде направена нова тротоарна и асфалтова настилка, ще се монтират пътни знаци, ще се направи улична маркировка и „повдигнати“ пешеходни пътеки, а също така ще се монтират обезопасителни парапети пред входове на училища. Предвижда се още подмяна на уличното осветление с енергоефективно, паркоустройство, озеленяване и облагородяване на прилежащите зелени площи, благоустрояване на подходите към жилищните блокове и гаражите, направа на уширения за паркиране и за поставяне на контейнери за битови отпадъци. В рамките на проекта ще бъде изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на посочените улици.

Стойността на проекта е 5 698 760 лева, 100% безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Срокът на изпълнение е 30 месеца, считано от датата на подписване на договора - 06.12.2016 г. Това е първият проект от одобрената Инвестиционна програма на община Гоце Делчев по ОП „Региони в растеж“, който се изпълнява. Общата й стойност е 19 070 867,83 лева, от които 18 995 867,83 лева безвъзмездна финансова помощ и 75 000 лева собствено участие.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини