Бивш министър на финансите и отбраната в Гърция с обвинения в съда

снимка : Associated Press
снимка : Associated Press

Гръцката Прокуратура вкара обвинениe в съда срещу бившия министър на отбраната и финансите  Янос Папантониу и жена му Ставрула Кураку за пране на пари, пише "Български новини". Двамата също получиха забрана да напускат страната. Според запознати, мярката се основава за сметка, принадлежаща на Папантониу, който е включен в списъка на хора с големи депозити в Швейцария.

Миналия месец съдебните служители извършиха внезапни обиски в дома и офиса на Папандониу като част от разследването на твърденията за вземане на подкупи и пране на пари по време на мандата си като министър на отбраната след 2000-та година.

Атински съд вече осъди Янос Папантониу и съпругата му Ставрула Kourakou на  четири години затвор и глоби от 10000 евро съответно, но  присъдата бе обжалвана, според  Associated Press.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини