Безредици в Мексико след убийството на лидер на наркокартел

Безредици в Мексико след убийството на лидер на наркокартел

В мексиканският град Рейнос в щата Тамаулипас започнаха безредици след като,  военни застреляха един от лидерите на наркокартела «Залив» Хуалин Салинас. За това съобщи представител на местните сили за безопасност Луис Суарес, предаде  РИА «Новости».

Салинас е бил сред най-търсените престъпници в щата Тамаулипас.

След убийството му се е стигнало до масови безредици в града.

„Трябваше да разчистваме 32 блокирани пътища,  като в 11 случая използвахме и специална техника. На девет места се стигна и до пожари в търговски обекти“, коментира инцидентите Суарес.

На публикувани в социалните мрежи снимки се виждат подпалени автобуси и автомобили, както и горящи сгради. В коментарите се отбелязва, че в Рейнос цари пълен хаос. Вероятно властите ще вкарат и бронирани коли в града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини