Франция гласува за президент. Франсоа Оланд гласува вече в град Тюл

Франция гласува за президент. Франсоа Оланд гласува вече в град Тюл

Изминаха няколко часа от момента на започване на гласуването на първи тур за президент на Франция.

Всички СМИ отбелязват, че от резултатите на тези избори ще се реши съдбата на Европейския съюз.

Очаква се ,че в 67 000 избирателни секции ще гласуват около 47 000 000 избиратели.

Безопасността и реда на изборите ще бъдат обезпечени от повече от 50 хиляди  полицаи.

Вече изборите преминаха в задморските територии на Френската република.

Ако нито един от кандидатите  за президент на Франция в хода на първия тур не набере повече от 50% от гласовете , то втория тур на двамата набрали най-много гласове ще се състои на 7 май.

Действащият президент на Франция Франсоа Оланд вече гласува в секция на град Тюл, на който той бе кмет през 2001 до 2008 година.

Своят глас вече даде и кандидатът на Социалистическата партия Беноа Амон. Той направи това в град Трап, югозападно от столицата Париж, откъдето през 2012 г. бе избран за депутат. Също така гласуваха и още двама кандидати – Никола Дюпон-Енян и Натали Арто.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини