Булгартрансгаз строи газопровод до Разлог и Банско

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

„Булгартрансгаз” ЕАД има инвестиционно предложение за изграждане на преносен газопровод до Разлог и Банско. Държавното предприятие обяви своето намерение, а проектните варианти на трасета на преносния газопровод са три. Те са с различна дължина – 34,1 км, 36,9 км и 38,3 км. Минават през град Симитли, симитлийските села Полето, Брежани и Градево, за да стигнат до Разлог. Зоната за превантивна устройствена защита на газопровода (2 х 200 m) засяга освен изброените и следните землища – симитлийското село Крупник и град Банско.

При проявен интерес всеки може в срок от 14 дни от публикуване на обявата на информационното табло на община Разлог да уведоми възложителя за своите предложения и мнения.

Доставката на компресирано синьо гориво за града в момента се извършва чрез специални автомобили, които возят в бутилки синьото гориво от газоизмервателната станция в Симитли. Срокът за експлоатация на газопровода, който ще се направи, е 50 години. Предвижда се строителството му да стартира през втората половина на 2018 година. Строителните дейности трябва да продължат 14 месеца.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини