Митничари на Кулата откриха 45 000 евро в лек автомобил

Снимка: Агенция Митници
Снимка: Агенция Митници

45 000 евро задържа митническа мобилна група при проверка на лек автомобил с гръцка регистрация, пътуващ в посока от България към Гърция през ГКПП Кулата. Автомобилът, управляван от гръцки гражданин, е отклонен за проверка. Митническите служители открили във вързоп 5000 евро, а впоследствие в личната чанта на водача и на други места в автомобила още 40 000 евро. Съставен е акт по Валутния закон.

Агенция „Митници" припомня, че според Валутния закон, при пренасяне през границата на България на суми над 10 000 евро за друга държава - членка на ЕС, лицата следва да ги декларират при поискване от митническите органи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини