Мъж падна от скеле при саниране на блок в Благоевград и издъхна

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Строителен работник загина при строителни дейности по санирането на блок 30 в благоевградския квартал „Ален мак” в Благоевград.

Мъжът, който е 33-годишен, бил на металната конструкция на петия етаж, когато изведнъж полетял и паднал на плочките пред входа. Пострадалият е закаран с линейка директно в реанимация. На мястото на инцидента представители на органите на реда и на Инспекцията по труда в Благоевград извършват оглед.

По санирането на въпросния блок работи фирма "Булплан Диневи" ООД-Кюстендил. Представител на фирмата, който не пожела да си каже името, обяви, че скелето е обезопасено с парапети.

Загиналият строител е работил във фирмата от около месец, имал е трудов договор.

Веднага за случая е уведомена и Инспекцията по труда в Благоевград.

„Получихме сигнал от полицията. Мъжът е паднал от скеле. Не е носил лични предпазни средства. Предстои да се извърши цялостна проверка”, каза Славянка Симитчийска, шефка на трудовата инспекция. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини