Арестуваха двама мъже, свили с измама по 60 000 лева от банки

Снимка: istok
Снимка: istok

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама 30-годишни мъже за измама, при която е нанесена имотна вреда в размер на 120 000 лева.

На 18.06.2024 г. в клон на банка в София обвиняемият В.Ц., за да набави за себе си имотна облага, заблудил банков консултант относно самоличността си като кредитополучател, представяйки се за друго лице. С това причинил имотна вреда на банката в размер на 60 000 лева.

На 09.07.2024 г. в клон на банка в София другият обвиняем В.С. също измамил банков консултант за самоличността си като кредитополучател, представяйки се за друго лице с помощта на лична карта. С това причинил имотна вреда на банката в размер на 60 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор двамата измамници са задържани за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини