Община Банско финансира настаняването на ученици в къщи за гости заради ремонт на общежитие

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Община Банско ще поеме разходите за настаняване на ученици от Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“ в къщи за гости. Това се налага заради мащабен ремонт на сградата на общежитието на учебното заведение. Днес Общинският съвет в града реши да бъдат подпомогнати гимназистите, които пътуват от други общини в Пиринско до гимназията. Те ще бъдат временно настанени в къщи за гости в курорта, където условията за отдих и подготовка са отлични.

„Ремонтът на общежитието се изпълнява по Националния план за възстановяване и устойчивост  и е за модернизация на образователната инфраструктура. Община Банско винаги е подкрепяла образованието. Няма как да не помогнем финансово на тези деца. Става въпрос за 41 гимназисти. Ще ни струва между 40 000 и 50 000 лева“, сподели Димитър Русков, председател на ОбС – Банско.

Очаква се до края на годината ремонтът да е готов и от следващата година общежитието да отвори отново врати за учениците, макар че е планирано изпълнението да приключи за 12 месеца.  

Основната цел на ремонтните дейности е да се осигури икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация и подобряване естетическия вид и функционалността на сградата.

Предвидените ремонти включват основно обновяване на общежитието с топлинно изолиране на стени, покрив и под, подмяна на интериора със съвременно оборудване и обзавеждане, фитнес център, както и изграждане на фотоволтаична система за нуждите на сградата.

Общата стойност на проекта е 2 015 336,50 лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини