ЕС разделя Албания от Северна Македония, започва преговори с Тирана

Снимка: АП/БТА
Снимка: АП/БТА

Албания започва преговори за пълноправно членство в Европейския съюз. Държавите членки единодушно са решили процесът да стартира, съобщи бТВ.

Официално това ще се случи на междуправителствената конференция Европейски съюз-Албания на 15 октомври. Тогава ще бъде отворена и първата глава от преговорите.

Източници от Брюксел коментират неофициално, че това означава разделяне на Тирана и Скопие по пътя им към Европейския съюз.

Унгарският премиер Виктор Орбан в четвъртък пристига на двудневно официално посещение в Северна Македония.

Визитата е знакова, тъй като е първата на такова равнище, откакто в Скопие беше сформирано правителството на Християн Мицкоски и в момент на охлаждане на отношенията между Скопие и България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини