С два филма за Вапцаров започват събитията за Деня на Банско

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

С прожекции на два забележителни филма ще бъде отбелязан Денят на Банско. На 30 септември от 18 часа жителите и гостите на курортния град ще могат да гледат документалните ленти "Моторни песни“ и многократно награждавания ,,Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“ от Българска национална филмотека.

Прожекциите на филми от Българска национална филмотека се осъществяват за трета поредна година в Банско, радвайки местната публика и гостите на града. Мнението на българската филмова критика е, че филмът на Костадин Бонев е един от уроците, изтръгнат от страданието и провалите на нацията, за да я възпитава в благородство и цивилизованост. Акцентът пада върху Вапцаров, защото той е любимият син на Банско. С тази прожекция неформално се отбелязват и 10 години от създаването на филма ,,Вапцаров. Пет разказа за един разстрел“. По този начин публиката ще стане свидетел на развитието и промяната на Банско само в рамките на последното десетилетие.

Филмите ще се прожектират в Туристическия информационен център. Входът е свободен.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини