Пчелар си огради пчелина до парк „Свети Врач“, Община Сандански иска премахването на мрежата

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Преди няколко дни собственикът на частен имот, който е близо до езерото и парк „Свети Врач“ на град Сандански, постави ограда. Основание за монтирането на мрежата е издадено от Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград удостоверение за животновъден обект - пчелин.

Община Сандански е категорично против това деяние и счита, че въпросният документ е незаконосъобразен. Вчера е внесено възражение до директора на ОДБХ. В него е посочено, че разпоредбата на чл. 15, т.1 от Закона за пчеларството постановява, че „постоянни и временни пчелини не се устройват на разстояние, което е по-малко от 100 метра от административни сгради, училища, детски градини и болнични заведения“

В конкретния случай пчелинът е в непосредствена близост до сградата на МБАЛ „Югозападна болница“ и на много по-малко отстояние от нея.

Възражението е допълнено и с друго констатирано нарушение. Пчеларят не е подал заявлението си за регистрация чрез кмета но община Сандански, а с това не е изпълнен член 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Община Сандански и кметът Атанас Стоянов ще сезират компетентните органи за нарушаване на Закона за пчеларството и Закона за ветеринарномедицинската дейност, ако ОДБХ - Благоевград откаже да отмени регистрацията на животновъдния обект.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини