Кола катастрофира в кон на пътя Гърмен-Гоце Делчев, шофьорът загина, трима тийнейджъри са ранени

Снимка: istok
Снимка: istok

Тежка катастрофа на пътя Гърмен - Гоце Делчев тази нощ отне човешки живот. Сигналът е бил подаден 30 минути след полунощ към Пожарна безопасност и защита на населението в Благоевград. Веднага към произшествието са изпратени един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

"По първоначални данни колата се е ударила в излязъл на пътното платно кон. След това автомобилът се е запалил. Починал е 58-годишният водач. С него са пътували трима непълнолетни младежи - на 15, 16 и 17 години. Няма опасност за живота им, настанени са за лечение в болницата в град Гоце Делчев", уточниха преди минути от пресцентъра на МВР.

Тримата тийнейджъри са прегледани от лекар в МБАЛ "Иван Скендеров", след което двама от тях - на 15 г. и 16 г., са освободени за домашно лечение. Само 17-г. момче е настанено в болницата с травматичен шок, но няма счупвания и опасност за живота му. "Под наблюдение е в реанимация, но не защото му е толкова тежко състоянието, а тъй като в хирургичното отделение нямаше свободни легла", каза д-р Ангел Тонгов, зам.-управител на болницата в град Гоце Делчев.  

Трите момчета са от ромския квартал "Кремиковци" в село Гърмен, а загиналият шофьор е от село Огняново.
 
По случая е образувано досъдебно производство. Установяват се причините за настъпилия тежък пътен инцидент.
 
Проблемът с животни на пътищата в този район е от години. И не само там - особено опасно е и по шосето край Разлог и Банско, където има доста животновъди. Това е предпоставка за тежки пътни инциденти, често на пътя излизат коне и крави, които са оставени без надзор от своите стопани. Някои фермери затварят стадата си с електропастири, но други ги пускат свободна на паша. И така пътуването става като руска рулетка. Всеки момент пред колата може да изскочи кон или да се появи крава. При движение с по-висока скорост на автомобила ударът между колата и животното е почти неизбежен. 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини