Пожарът в Гърция все още е на 1 км от границата ни, части на жандармерията са в Петрово и Голешово

Пожарът в Гърция все още е на 1 км от границата ни, части на жандармерията са в Петрово и Голешово

Няма промяна в разпространението на пожара, който бушува вече няколко дни в Гърция. Огънят продължава да е опасно близо до границата в района на планина Славянка. На терен има наши огнеборци и горски служители. В селата Голешово и Петрово, които са най-близо до огнената стихия, от вчера има части на жандармерията.

"Жандармерията дава спокойствие на хората, че държавата прави всичко необходимо, за да се справи с пожара, ако навлезе на българска територия. Има моменти, когато огнената стихия достига на 500-600 метра от граничната бразда. Тогава вземаме мерки за неговото потушаване. Колегите в Гърция гасят само с хеликоптери и самолети, засега спират идването на огъня към България. Наблюдаваме ситуацията и с помощта на дрон. Вече има допълнителни сили тук и така ще можем да предприемем по-мащабни дейности при настъпване на огъня към нас", каза тази сутрин инженер Пламен Поюков, директор на Държавно горско стопанство - Катунци.

Нашите огнеборци от Сандански и Гоце Делчев и горски служители от ДГС - Катунци правят просеки, чистят и растителност със специализирана горска техника там, където има опасност фронтът на пожара да достигне до страната ни. Засега няма нужда от доброволци, теренът е труднодостъпен, с големи наклони е.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини