Никола Цолов успя - победи за първи път в основна надпревара във Формула 3

Снимка: КЛУБ ФЕН за Никола Цолов и Formula 3
Снимка: КЛУБ ФЕН за Никола Цолов и Formula 3

Нов спортен успех за страната ни донесе Никола Цолов. Талантливият българиян спечели за първи път основно състезание във Формула 3, като победи конкурентите си в Унгария.

Българският пилот на ART Grand Prix стартира от втора позиция на пистата "Хунгароринг", но влезе в първия завой преди съотборника си от Нидерландия Лоренс ван Хупен. До финала Цолов не позволи на друг да поведе, а състезанието завърши зад излязъл на пистата автомобил за сигурност. Така родният състезател се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Предишните победи на Никола бяха в спринтовете в Монако и Австрия. В генералното класиране той е на осмо място със 75 точки и изостава с 44 от лидера Габриеле Мини (Ит). 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини