Общинари обменят опит ол инклузив по топ курорти

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Служебната командировка до привлекателни туристически дестинации продължава да бъде част от дневния ред на някои държавни и общински служители.

Само тази година община Гълъбово, която редовно влиза в новинарските емисии с проблеми с чистотата на въздуха, ще обменя опит с колеги в два от най-популярните летни курорти в Европа - остров Тасос в Гърция и Коста Дорада в Испания. За целта общинската администрация е обявила обществени поръчки за логистично осигуряване на пътуванията, които пръв огласи в социалните мрежи Тома Белев от "Зелено движение".

Актуалната поръчка на община Гълъбово е за доста мащабно пътуване до Коста Дорада - средиземноморско крайбрежие в Каталуния, Испания. То включва 35 човека, които ще пребивават в Испания 8 дни. Обучението ще е напълно покрито откъм разходи - изискванията по поръчката са за настаняване "ол инклузив" със закуска, обяд и вечеря, като специално е посочено, че трябва да са включени и безалкохолни и алкохолни напитки. Изпълнителят трябва да осигури хотели с възможност за настаняване в единични стаи, макар че част от пътуващите очевидно са двойки или поне нямат против да делят стая, защото е включено изискване и за стаи за двама, разказва Segabg.com.

Стойността на поръчката е до 60 000 лв. Звучи като обикновена ваканция, но всъщност кметовете, общинските съветници и останалите служители ще обменят добри европейски практики в областта на местното самоуправление и даже планират открита маса с възможност за участие в дискусии.

Общинарите в Гълъбово са трупали опит и на остров Тасос, в още по-голям мащаб, показва другата обществена поръчка със сходен предмет от тази година. Преди началото на сезона към гръцкия курорт са пътували 120 служители, които са се обучавали 4 дни отново на пълна издръжка от закуската до алкохолните напитки. Впрочем, и при двете пътувания изискването е за четиризвезден хотел. Разходът е 89 108 лв. без ДДС.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини