Настаняват в контейнери останалите без къщи от пожара във Воден

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

От днес държавата ще осигурява временни жилища за хора, чиито къщи са изгорели в пожарите. След като президентът Румен Радев призова правителството да вземе мерки, а премиерът Димитър Главчев отговори, че досега молби не са постъпвали, вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че още в неделя във Воден ще бъдат доставени 15 контейнера.

Днес започва доставка на контейнери за живеене, логистиката вече е направена, обяви Стоянов. Той обеща МВР да се погрижи за жителите на Воден и Крайново, които загубиха домовете си. Във всеки контейнер могат да живеят между пет и осем души.

Според кмета на община Болярово са нужни 20 фургона. Той каза това пред президента Румен Радев, който предложи да бъдат докарани подвижни къщи от бежански центрове. Във Воден вече са монтирани фургоните, дарени от Делян Пеевски, пише 24 часа. Служебният премиер Димитър Главчев отрече, че има хора, на които е отказано настаняване.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини