Атакуваха резиденцията на висш магистрат в Гърция, един полицай е ранен

Снимка: istok
Снимка: istok

Полицай, охраняващ резиденцията на председателката на Върховния съд на Гърция в атинското предградие Папагу, беше ранен тази нощ от коктейл Молотов, хвърлен от неизвестно лице, съобщи гръцкото издание „Катимерини“.

Полицаят е с наранявания по лицето и ръката и е приет в близката военна болница.

Пожарът, предизвикан от бомбата, е унищожил патрулната кола, паркирана пред жилището. Осем пожарникари са били изпратени на мястото, за да потушат пламъците.

До тази сутрин няма арестувани. Не е ясно дали нападението е било насочено срещу охраната или срещу председателя на Върховния съд Йоанна Клапа.

Гръцката държавната телевизия съобщи, че в ход е предварителното разследване.

Нападението незабавно беше осъдено от правителството. „Нашата демокрация и нейните стълбове, като съдебната система и нейните служители, няма да бъдат сплашени“, каза правителственият говорител Павлос Маринакис в изявление и пожела на ранения полицай бързо възстановяване.

Източник: БТА

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини