Два неуспешни опита на депутатите да изберат председател на НС, ще пробват утре

Снимка: Народно събрание
Снимка: Народно събрание

След два опита днес депутатите не успяха да изберат председател на Народното събрание. След 30-минутна почивка заседанието беше поставено на пауза и ще продължи утре от 10:00 часа.

Номинирани за председател на парламента бяха Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане”, Силви Кирилов от ИТН и Юлияна Матеева от „Величие”.

Тъй като на първото гласуване нито един от кандидатите не събра над 50% от гласовете на народните представители, се стигна до балотаж, в който останаха само Рая Назарян и Петър Петров. Те обаче отново не събраха достатъчно широка подкрепа.

Неизбирането на шеф на парламента е знак, че ще е трудна работата на НС. Защото поне засега няма изгледи да се формира мнозинство от над 120 депутати, което да взима решения. Също така провалът на избора днес се приема и като генерална репетиция за съставяне на правителство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини