С фалшив имейл опитаха да отмъкнат 100 000 лева от Община Дупница

Снимка: istok
Снимка: istok

В Районна прокуратура-Кюстендил е постъпил сигнал от кмета на община Дупница Първан Дангов за опит за измама с бюджетни средства.

Изпратен е фалшив имейл от името на фирма за битови отпадъци, на която Общината дължи 100 000 лева по договор, че парите трябва незабавно да се преведат на новооткрита банкова сметка. Парите са блокирани от банкова институция и не са нанесени материални щети на кметството в Дупница.

Незабавно по случая е образувана прокурорска преписка. Проверката на съдържащите се в сигнала данни е възложена на отдел „Икономическа полиция“ на ОД на МВР - Кюстендил.

Издирва се измамникът, който е пуснал на служебния имейл адрес на счетоводството в общината фалшиво писмо от името на фирмата, на която общината дължи 100 000 лв.

„Парите са щели да отидат не във фирмата, която ги чака, а в измамниците. Усетихме се навреме и осуетихме кражба на 100 000 лв. от хазната на общината“, заяви Първан Дангов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини