Вариант 1 бе изтеглен на външното оценяване по БЕЛ за седмокласниците

Снимка: istok
Снимка: istok

Седмокласниците ще пишат по Вариант 1 на външното оценяване след 7 клас по БЕЛ. Той беше изтеглен от репортера на NOVA Анна Карадакова в 07:00 часа в Министерството на образованието и науката. 

59 424 ученици се явяват на Национално външно оценяване по български език и литература след 7-ми клас. Изпитът ще започне в сряда в д9.00 часа и ще се проведе в в 5431 зали в 1665 училища.

Седмокласниците ще работят върху 26 задачи. Първата част от изпита е с продължителност 75 минути. Времето за работата е увеличено с 15 минути в сравнение с миналата година.

Втората част от изпита е с продължителност 90 минути. В нея седмокласниците ще създават текст – подробен преразказ на художествен текст с изпълнение на определена дидактическа задача. Художественият текст е създаден специално за Националното външно оценяване.

Резултатите от изпита ще бъдат обявени до 2 юли 2024 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини