Емигранти с корени от Баня пращат видеопослания за празника на СПА селото

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Село Баня се готви за най-големия си празник на 6 юли. С видеопослание под надслов „Я кажи ми, облаче ле бяло“ се провокират всички родолюбци с корени от СПА селището, които в момента живеят зад граница. В първата събота на юли селото, благословено с лековити минерални води, ще празнува с хиляди гости.

Всеки банялия, който сега е в чужбина, може да заснеме видео, което да не е по-дълго от 1 минута, и да отправи посланието си към своите земляци. Кадрите ще се излъчат на специална видеостена в празничния ден. Те трябва да се изпратят най-късно до 29 юни.

Инициативата ,,Кмет за един ден" пък ще даде възможност на деца, които искат да разберат какво е да си кмет и как се управлява село Баня, да седнат в кметския стол.

Кулминацията на празника ще е на площада пред кметството. На сцената ще се качи народната певица Боряна Карпузова, която ще пее за жителите и гостите на СПА селото. Своя палитра от музика, песни и танци ще представят и самодейните състави при Народно читалище „Просвета-1908“ в Баня.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини