Заради надупчен път! Пореден протест срещу бездействието на държавата

Снимка илюстративна
Снимка илюстративна

В района на Гълъбово местни жители протестират и блокират на три места за движение международния път Русе – Свиленград. Причината е тежкото състояние на пътната настилка, която се ползва от работещи в енергийните комплекси и жители на няколко села. Това е пореден протест. Въпреки обещанията през последните години и дори първи копки за реновация основен ремонт не е правен от 1976 година.

Хората са категорични, няма политика в протеста им. Те настояват за ремонт на трасе по поречието на Соколица, което е с дължина от 15,7 км. По време на днешния протест през блокадата на пътя ще се пропускат само автомобили със специално предназначение.

До края на седмицата предстои издаването на разрешително за строеж и след приключването на административните процедури – строителят, който е готов и мобилизиран, ще започне ремонта”, обясни председателят на Съвета на директорите на АПИ инж. Йордан Вълчев пред NOVA.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини