Окръжен съд постанови доживотен затвор за майката, убила двете си деца в Сандански

Снимка: istok
Снимка: istok

Петчленен състав на Окръжния съд в Благоевград призна за виновна Кристина Дунчева. Доказано е, че на 19.11.2020 г. в апартамент на къща в град Сандански умишлено е умъртвила двете си малолетни деца – 5-годишния си син и 3-годишната си дъщеря Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитите, нанесени са им по над 30 прободно-порезни наранявания. На подсъдимата съдът снощи наложи наказание „Доживотен затвор без замяна“ при първоначален специален режим.

Подсъдимата е осъдена да заплати на бащата на децата Георги Трайков обезщетения за причинени в резултат на престъплението неимуществени вреди, изразяващи се в причинени болки и страдания от смъртта на децата му, в размер на по 350 000 /триста и петдесет хиляди/ лева за всяко от децата, общо 700 000 (седемстотин хиляди) лева, ведно със законните лихви върху сумата от деня на деянието.

На основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимата е осъдена да заплати по сметка на ОД на МВР – Благоевград направените в хода на досъдебното производство разноски за вещи лица в размер на 15418,67 /петнадесет хиляди четиристотин и осемнадесет лева и шестдесет и седем стотинки/ лева и по сметка на Окръжен съд – Благоевград сумата от 28 000 /двадесет и осем хиляди/ лева държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, както и по 5 /пет/ лева за издаване на изпълнителен лист за всяка от посочените суми.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини