Спряха контрабанда на черни трюфели на Капитан Андреево

Снимка: Агенция
Снимка: Агенция "Митници"

Опит за контрабанда на черни трюфели предотвратиха митническите служители на Митнически пункт "Капитан Андреево". 

На 26.05.2024 г. на пункта пристига лек автомобил с турска регистрация на път от Турция за България. Водачът - български гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки, които да декларира. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия сред багажа в колата са открити полиетиленови торби, съдържащи деликатесните гъби от вида черен летен трюфел с общо количество 60 кг. За подправката, характерна за модерната кулинария, водачът не е представил също и официален сертификат за внос, като за случая е уведомен представител на Българската агенция по безопасност на храните на пункта.

На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи. 

 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини