Днес облаците, дъждът и вятърът са по-силни от слънцето, времето ще е мрачно и мокро

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Днес времето ще се задържи предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на места с гръмотевици, значителни главно в планинските райони. Вечерта от север валежите ще започнат да спират. Вятърът отново ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 15° и 20°, около Дунав - малко по-високи, в София - около 15°. Около полунощ ще е почти без валежи, облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от североизток. Температурите ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над около 1800 m - от сняг, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 8°, на 2000 m - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На отделни места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици, но до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 14°-15°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини