Шофирайте внимателно в Кресненското дефиле, дъждът предизвика срутване на скали тази сутрин

Снимка илюстративна, фото: АПИ
Снимка илюстративна, фото: АПИ

Проливните дъждове предизвикаха срутване на скали в Кресненското дефиле рано тази сутрин. Това наложи затварянето на лентата в посока Кресна на първокласен път Е-79 към 06.30 ч. Движението до 07.30 ч. се осъществяваше в едната лента, като то се регулираше от пътни полицаи.

Веднага Областно пътно управление - Благоевград и пътноподдържащата фирма предприеха действия по почистването на скалните отломки. Някои от късовете бяха дълги по 2-3 метра. 

С помощта на фадрома скалните късове бяха избутани към коритото на реко Струма. Движението и в двете ленти бе възстановено в 08:00 часа.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват водачите на моторни превозни средства да карат внимателно в района на Кресненското дефиле, тъй като е възможно на места да се образуват нови срутвания на земни и скални маси.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини