Ремонт преобразява Кукления театър в Благоевград

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Започва дългоочакван ремонт на Куклен театър - Благоевград. Вече е подписан договорът за възлагане на строително-ремонтните дейности на „Дизайн 13" ООД.

В следващите два месеца изцяло ще бъде преобразен салонът на театъра, така че актьорите и малките зрители да посрещнат новия театрален сезон в по-приветлива и уютна обстановка.

Ще бъде реновирана театралната сцена, нивото ѝ ще бъде повдигнато, за да осигури по-добра видимост. Ще бъдат монтирани нови седалки с по-ниски облегалки, съобразени с възрастта на аудиторията. От 80 на 140 ще бъде увеличен и броят на седящите места. Предвиден е и ремонт на подиума в периметъра, определен за зрители.

Това е първият ремонт на Куклен театър - Благоевград от 2017 година насам.

Стойността на предвидените дейности е 66 360 лева с ДДС, средствата са осигурени от държавния бюджет като целева субсидия за Община Благоевград, а срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Куклен театър – Благоевград е създаден през 1975 г., той е сред най-значимите културни институти на общината и региона. Любимо място на поколения деца. През близо 50-те години на своето съществуване театърът постига впечатляващи резултати, негови постановки са гостували не само на сцените в региона, но в страната и чужбина. Театърът е едно много значимо звено в културния живот на община Благоевград и областта.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини