Пясъчен град в Бургас разкрива магичния свят на цирковото изкуство

Пясъчен град в Бургас разкрива магичния свят на цирковото изкуство

Любимото лятно събитие на малки и големи - Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас, ще бъде открит днес. 17-ото издание на атрактивното събитие очаква своите първи посетители, а по традиция Община Бургас осигурява вход свободен в деня на откриването за всички дошли. 

Темата тази година е „В света на цирка", а експозицията на открито ще представи скулптури на акробати, клоуни, фокусници, въжеиграчи, жонгльори и животни от цирка.

Опит и младост са се събрали, за да пренесат посетителите в магичния свят на цирка. Младите и талантливи автори Антонио Стефанов, Филип Филипов, Ралица Стефанова, Евтим Войнов, Ханко Седефчев, Костадин Радичев, Калина Стойкова и Сантяго Еспинейра получиха подкрепа от утвърдени имена като Калин Диловски, Огнян Петков, Владимир Веселинов и Радко Вълчев.

Пясъчното градче ще радва жителите и гостите на Бургас до края на септември. Мястото е добре познато – парк „Езеро", до конната база. И тази година цените са символични. Деца до 7 г. и хора в неравностойно положение влизат безплатно, а билетите са от 2,50 лв. за пенсионери и непълнолетни, 4,50 лв. за възрастни, има и много отстъпки за семейни и групови посещения.

Ето няколко подбрани творби от минали издания:

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини